Etter dei aller fleste fagbrev kan du ta:
Vg3 påbygging til generell studiekompetanse.
Dette gir moglegheita til studier på høgskule og universitet. Viktig å vere obs på evt. spesielle inntakskrav og om det medfører spesialisering på vg3 nivå.
Y-vegen.
Dette er utdanningar på høgskulenivå som er spesielt tilrettelagt for fagarbeiderar. Dette tilbodet finnast bl.a. for ingeniørutdanninga ved NTNU i Ålesund.
Teknisk fagskule. Dette tilbodet finnast for bestemte grupper, for eksempel industrimekanikar,industrisnikkar og industritapetserar. Teknisk fagskule utdannar mellomleiarar. Etter endt utdanning har du i tillegg generell studiekompetanse og kan gå vidare til høgskule eller universitet.
For dei som har svennebrev gjeld det same som over, men i tillegg kan dei utdanne seg til å bli meisterar innan sitt fag.
Sist, men ikkje minst: du har moglegheit til å arbeide som fagarbeidar.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |