Årets lærling 2024

På lærlingtreffet i Geiranger kåra vi årets lærling 2024.

Kriteria for å bli årets lærling er mange, og den gjeve tittelen er ettertrakta. Blant kriteria er oppmøte, vere lærevillig og engasjert, vere eit godt førebilete, vere stolt av eige fag og lærebedrift og arbeide godt saman med andre og sjølvstendig.

Årets lærling blei lærling i byggdriftarfaget ved Ekornes AS, Nikolay Årnes.

 

Dette var begrunninga frå fagleg leiar, Håvard Kulseth, som nominerte Nikolay:

«Nikolay er punktlig, lite fravær, og bruker arbeidstiden effektivt, han viser en høy grad av pliktoppfyllelse og pålitelighet. Dette er svært viktige egenskaper for å få en god arbeidsflyt.

Nikolay er lærevillig, viser engasjement, og er mottakelig for informasjon. Dette viser en positiv holdning til læringen og en villighet til å utvikle seg faglig.

Han er et godt forbilde sosialt, faglig, og bidrar til et positivt arbeidsmiljø. Han deltar i sosiale settinger og faglige diskusjoner, viser gode kommunikasjonsevner og evnen til å samarbeide konstruktivt.

Han viser en sterk tilknytning til sitt fag og lærebedrift, deltakelse i rekrutteringsarbeid (utdanningsmesse) og anbefaling av faget til andre, er tegn på stolthet. Denne holdningen vil være smittsom og positivt påvirke andre ansatte og lærlinger.

Gjennom å arbeide godt både selvstendig og i samarbeid med andre, viser Nikolay en allsidighet som er svært verdifull. Bidraget til HMS, orden på arbeidsplassen, og evnen til å se neste steg i prosessen vitner om en helhetlig og strategisk tilnærming til arbeidet.
Samlet sett utmerker han seg ikke bare i sitt faglige arbeid, men også i sine mellommenneskelige ferdigheter og evnen til å tilpasse seg ulike aspekter av arbeidslivet. Denne kombinasjonen av tekniske ferdigheter, sosiale egenskaper og dedikasjon gjør han til en ideell kandidat for å bli årets lærling.

I tillegg har Nikolay prestert sterkt ved å komme på 2. plass i Norges hyggeligste håndverker i 2022, noe som forsterker den imponerende profilen og bekrefter både faglige og sosiale ferdigheter.»

 

Vi gratulerer Nikolay Årnes som årets lærling i OMTM 2024!

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp