Industrisnekkerfaget

En industrisnekker arbeider med produksjon av møbler og innredning. Det meste av produksjonen foregår maskinelt der effektivitet og kvalitet står i fokus. En industrisnekker skal kunne delta på hele produksjonsprosessen, fra inntak av råvarer til ferdigstilling av produkt. Førstelinjes reparasjon og vedlikehold av maskiner og utstyr er også viktige arbeidsoppgaver.

En industrisnekker arbeider planmessig, er ansvarsbevisst, effektiv og rasjonell. Du vil arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre. Godt håndlag og teknisk innsikt er viktige egenskaper om du ønsker å bli industrisnekker.

 

Mulige veier til fagbrev som industrisnekker

Vg 1

Vg 2

Vg 3

Teknologi og industrifag

industriteknologi

2 år som lærling i industrisnekkerfaget

Elektro og datateknologi

X industriteknologi

2 år som lærling i industrisnekkerfaget

Bygg og anleggsteknikk

Treteknikk

2 år som lærling i industrisnekkerfaget

 

X = kryssløp til vg2 industriteknologi

Muligheten for å få lærekontrakt uten «riktig» skolegang er der også. Vær da oppmerksom på at det kan medføre lengre læretid og flere eksamener før fagprøven.

Lærekandidat

En lærekandidat skal i løpet av sin opplæringstid nå deler av læreplanmålene i faget. Det vil si at det ikke vil være mulig å ta fagprøven etter endt opplæringskontrakt. Det vil likevel være mulig å bygge videre til et fagbrev, lurer du på hvordan, kan du ta kontakt med Opplæringskontoret for mer informasjon.