Dataelektronikerfaget

Dataelektronikerfaget gir deg mulighet til å arbeide i mange typer bedrifter i de fleste deler av arbeidslivet, både i privat og offentlig sektor.

Noen sentrale arbeidsoppgaver er installasjon, drift og vedlikehold av ulike elektroniske systemer og datasystemer. Feilsøking, kommunikasjon, rådgiving og kundetilpasning er andre oppgaver.

Utvikling og ny teknologi bør være to av interessene dine. Gode holdninger angående personvern og etikk er også viktige egenskaper, samtidig med at du bør være serviceinnstilt og kunne lytte til kundens behov og ønsker.

 

Mulige veier til fagbrev som dataelektroniker

Vg 1

Vg 2

Vg 3

Vg 4

Elektro og datateknologi

Datateknologi og elektronikk

Dataelektronikerfaget

1,5 år som lærling i dataelektronikerfaget

 

Muligheten for å få lærekontrakt uten «riktig» skolegang er der også. Vær da oppmerksom på at det kan medføre lengre læretid og flere eksamener før fagprøven.

Lærekandidat

En lærekandidat skal i løpet av si opplæringstid nå deler av læreplanmåla i faget. Det vil si at det ikke vil være mulig å ta fagprøven etter endt opplæringskontrakt. Det vil likevel være mulig å bygge videre til et fagbrev, lurer du på hvordan, kan du ta kontakt med Opplæringskontoret for mer informasjon.