Automasjonsfaget

Som automatiker arbeider du i bedrifter som bygger, reparerer og vedlikeholder automatiske prosessystemer og maskiner. Du kan f.eks. jobbe i møbelindustri, mekanisk industri, næringsmiddelindustri, olje- og prosessindustri.

En automatiker drifter, vedlikeholder og monterer automatiserte systemer. Dette er ofte systemer som er i drift. Kunnskap om drift og sikkerhet samtidig som effektiv og riktig feilsøking er derfor viktige oppgaver.

Faget er tverrfaglig, og det er derfor viktig at du har god helhetsforståelse for prosesser og automatiseringssystemer. Å kunne forstå sammenhengen fra idé til ferdig produkt samt nøyaktighet er en viktig egenskap for en god automatiker.

Mulige veier til fagbrev som automatiker

Vg1

Vg2

Vg3

Vg4

 

 

 

 

Elektro

Automatisering

Automatiseringsfaget

1,5 år som lærling i automatiseringsfaget

Teknikk og industriell produksjon  X

 

 

 

 

X = kryssløp til vg2 automatisering

Muligheten for å få lærekontrakt uten «riktig» skolegang er der også. Vær da oppmerksom på at det kan medføre lengre læretid og flere eksamener før fagprøven.

 

Lærekandidat

En lærekandidat skal i løpet av si opplæringstid nå deler av læreplanmåla i faget. Det vil si at det ikke vil være mulig å ta fagprøven etter endt opplæringskontrakt. Det vil likevel være mulig å bygge videre til et fagbrev, lurer du på hvordan, kan du ta kontakt med Opplæringskontoret for mer informasjon.